IT-iștii români vin în sprijinul refugiaților prin site-ul dopomoha.ro

3

Code for Romania vine în sprijinul refugiaților cu ajutorul unui nou site. Pe această platformă, refugiații pot să își găsească un spațiu de cazare sau orice altă resursă de care au nevoie. 

Dopomoha, în ucraineană înseamnă “ajutor”. Acest sprijin oferit de către Code for Romania este adresat refugiaților care vin în țara noastră și au nevoie de informații în legătură cu procedura de intrare în țară, metoda de solicitare a unui azil în România, dar și despre drepturile și obligațiile persoanelor care intră în România.

Astfel, Code for Romania a activat TaskForce, deoarece frica, nesiguranța și neputința a pus stăpânire peste toată lumea, implicit peste România și refugiații care vin în țara noastră, spun inițiatorii paginii.

Primul lucru pe care îl are în vedere organizația face referire la locurile de cazare. Astfel, în TaskForce, se pot înregistra persoanele care doresc să ofere spații de cazare refugiaților care se află în adăposturile oferite de autoritățile române. Tot ei au în vedere soluția de gestionare a resurselor care este deja folosită de către Departamentul de Situații de Urgențe.

Orice persoană poate să găsească în câteva minute procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a obține un spațiu de cazare sau orice altă resursă de care are nevoie în această situație dificilă. De asemenea, toate aceste informații sunt disponibile în limba ucraineană, română și rusă.

Totodată, organizația își pune la dispoziție toate resursele pentru a ajuta refugiații. Până acum, sunt implicați peste 2300 de voluntari pentru asistarea cetățenilor din Ucraina și Republica Moldova.

“Poți sprijini efortul nostru cu o donație, trimițând un sms cu textul PUTEM la 8864”, transmite Code for Romania.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla face apel la solidaritate cu Ucraina

Emoționant: Clujenii, solidari cu Ucraina