Klaus Iohannis convoacă CSAT din cauza amenințării rusești de la granița de est a Ucrainei: „Suntem extrem de îngrijorați”

0
Parada militara in Kiev FOTO: Captura YouTube.com

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că va convoca pentru săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a Țării din cauza situației tensionate de la granița Ucrainei, unde Rusia a trimis aproximativ 100.000 de militari și tehnică militară. „Suntem extrem de îngrijorați”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte importante pe această zonă. Am avut discuții cu ministrul Apărării și cu alte servicii. Cunoaștem foarte bine situația din teren. Tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat miercuri Occidentul să nu treacă peste ”liniile roșii” stabilite de țara sa, spunând că Moscova va răspunde rapid și dur la orice provocări, astfel încât cei care le-au făcut își vor regreta acțiunile. Nu e însă clar care sunt aceste „linii roșii”.

Între timp, joi a început un exercițiu militar rus de amploare în Crimeea, care provoacă îngrijorare în Ucraina și în Occident, după cum observă Reuters.

Agenția rusă Interfax arată că aceste exerciții implică peste 10.000 de soldați și mai mult de 40 de nave de război.

banner