Kosovo reclamă la UEFA bannerele de la meciul cu România

0
Foto: Gazeta Sporturilor

Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat faptul că va reclama întâmplările din timpul meciului cu România, la UEFA și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Partida din preliminariile EURO 2024 a fost câștigată de către România, cu un scor final de 2-0.  Totuși, aceasta a fost întreruptă vreme de aproape 50 de minute, din cauza comportamentului suporterilor.

Scandalul iscat la meciul dintre România și Kosovo va continua la comisii și la tribunale. Președintele Federației de Fotbal din Kosovo a distribuit un mesaj pe rețelele sale de socializare, unde susține că: “Întregul episod a afectat inevitabil echipa noastră. Și de parcă nu era de ajuns, la finalul primei reprize arbitrul l-a demis pe atacantul nostru, dând adversarului un avans numeric.”

Federația de Fotbal din Kosovo reacționează

„Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentul serios cauzat de fanii naționalei României. Prin intermediul limbajului urii și al prejudiciului de imagine pe care l-au adus echipei naționale cu astfel de expresii și comportament nesportiv, aceștia au denigrat meciul de marți seara.

După acest incident, am cerut delegatului UEFA să înregistreze toate încălcările care au rezultat în atenționări pentru Federația de Fotbal din România și am solicitat ca toate aceste încălcări să fie procesate de forurile UEFA competente.

Federația de Fotbal din Kosovo s-a adresat și Comisiei Disciplinare a UEFA cu solicitarea ca măsuri adecvate să fie luate pentru scandările naționaliste, bannerele și discursul urii pe care le-au exprimat suporterii naționalei României.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul ar trebui doar să construiască legături între noi, nu să le dărâme. Le mulțumim celor care au condamnat incidentul de ieri și care sprijină fotbalul.

Federația de Fotbal din Kosovo a discutat și a adunat materiale și declarații înregistrate și fotografiate care completează dosarul pentru pedepsirea acestui incident, cu solicitarea ca toate evenimentele să fie revizuite de specialiști”, se arată inițial în comunicat, conform Gazetei Sporturilor.

Arbitrajul a fost de asemnea judecat

În continuarea comunicatului, federalii kosovari acuză arbitrajul brigăzii conduse de francezul Willy Delajod: „Președintele Ademi a convocat forurile aferente pentru acest caz și a cerut ca măsuri să fie luate, menționând de asemenea cazul meciului cu Elveția, în care nu am primit un penalty, precum și posibilul penalty cu România și faptul că nu s-a acordat cartonaș roșu la intervenția la Rrahmani. În acest sens, FFK, în cadrul procedurilor legale, va pregăti comentariile necesare și va depune dosarul la UEFA, precum și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”. 

Aceștia fac referire cel mai probabil, în privința cartonașului roșu, la faza din minutul 45+1, unde arbitrul a fluierat fault la un duel între George Pușcaș, deja avertizat, și Amir Rrahmani. Referitor la posibilul penalty invocat de adversari, aceștia se referă cel mai probabil la faza petrecută către finalul partidei, unde un fotbalist kosovar a căzut în careul României în urma unui contact cu Radu Drăgușin.

VEZI ȘI:

Președintele CNCD după scandalul de la meciul România – Kosovo: “Aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată” 

17 persoane au fost amendate pentru incidentele de la meciul România – Kosovo, după ce oaspeții au ieșit de pe teren

Filip Ilie, după transferul la “U” Cluj: “În sfârșit am găsit grupul care să creadă în mine cel mai mult”

banner