Filip Ilie, după transferul la “U” Cluj: “În sfârșit am găsit grupul care să creadă în mine cel mai mult”

0

FC Universitatea Cluj a ținut ieri o conferință de presă, în care jucătorul Filip Ilie a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, despre transferul la echipă. Totodată, a vorbit despre cum se simte să împartă acum vestiarul cu jucători cu experiență, despre meciul de vineri cu FC UTA Arad și despre amicalele de la sfârșitul săptămânii trecute, în care a reușit să marcheze două goluri.

Despre transferul la FC Universitatea Cluj

„Eu știu că acest club este unul de tradiție și este o onoare să reprezint un club de tradiție, mai ales că am fost dorit aici și știu că este un proiect de mare seriozitate. Colectivul este unul minunat. Am fost primit foarte bine de antrenor, care mi-a oferit încrederea sa.

Eu nu vreau să găsesc motive sau alibiuri, dar cred că în sfârșit am găsit grupul care să creadă în mine cel mai mult și să mă aducă la cel mai înalt nivel și să îmi fie exploatate calitățile. Am găsit un grup de oameni de mare calitate, un colectiv serios care este implicat într-un proiect incredibil. Am fost primit foarte frumos, mi se dă încrederea de care am nevoie.”

Despre jucătorii cu experiență din vestiar

„În lot avem și jucători tineri care doresc să demonstreze, care vor să lupte, dar și jucători cu experiență care ne spun cum să ne comportăm în afara terenului, dar și în teren.

E ceva incredibil ca eu acum să împart vestiarul cu Alex Chipciu. Îmi aduc aminte când eram mic și mă uitam la meciurile Stelei. Simt o mare admirație să-l văd jucând și e o mare onoare să împart vestiarul și cu el, dar și cum jucători precum Bogdan Mitrea sau Dan Nistor, jucători cu mare experiență.”

Despre meciul cu FC UTA Arad

„Avem un colectiv unit și mergem cu gândul doar la victorie. Trebuie să ne dorim în continuare și sunt sigur că vom reuși. Într-adevăr ne lipsesc câțiva jucători, dar noi muncim pentru a-i motiva și pe ei să revină cât mai repede și să le garantăm victoria. Cei care sunt absenți cred în noi și nu ne dorim să îi dezamăgim.”

Despre meciurile amicale din weekend și debutul oficial

„Este un debut foarte bun individual. Sper să cresc cât mai mult și să ajut colectivul și să pot debuta la fel atât în Cupă, cât și în campionat. Obiectivul meu este ca prin realizările mele individuale să ajut colectivul cât mai mult posibil.

Am fost primit frumos și de suporteri. După cele două meciuri am primit felicitări și mesaje. Un tratament frumos pentru realizările avute până acum. Aș vrea să marchez de câte ori voi intra, de câte ori voi juca. Sunt optimist, am fost primit foarte bine, iar mental stau foarte bine.”

FILIP ILIE

Foto: Filip Ilie – FC Universitatea Cluj

Conform Transfermarkt, jucătorul s-a născut la București, pe data de 21 iulie 2002. Acesta vine la echipă sub formă de transfer, de la Academia de Fotbal Sport Team București și joacă în poziția de atacant.

Filip Ilie a mai trecut pe la grupele de juniori de la Bayern Munchen, a evoluat pentru Sport Club Popesti Leordeni, Sepsi OSK II și pentru Farul Constanța, unde a strâns prezențe și în UEFA Youth League.

VEZI ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu UTA: “Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm”

17 persoane au fost amendate pentru incidentele de la meciul România – Kosovo, după ce oaspeții au ieșit de pe teren

Președintele CNCD după scandalul de la meciul România – Kosovo: “Aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată” 

banner