Președintele CNCD după scandalul de la meciul România – Kosovo: “Aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată” 

0
Foto: Gazeta Sporturilor

Meciul România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024, care a avut loc ieri pe Arena Națională, a fost întrerupt de către un scandal cauzat de suporterii României. Suporterii au scandat „Kosovo e Serbia” și au afișat două bannere, iar arbitrul francez Willy Delajod a trebuit să oprească meciul. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a reacționat după scandalul de la meci și cere ca suporterii vinovați să sufere repercusiuni.

„Nu au ce căuta aceste mesaje geopolitice în sport. UEFA nu permite transmiterea mesajelor politice pe stadioane. Sportul este sport şi atunci politica se manifestă în afara stadioanelor, în studioul de televiziune.

Iar spectatorii contează foarte mult pentru echipa națională. A juca fără spectatori înseamnă o pierdere foarte mare şi financiară, dar în principal şi de susţinere a echipei naționale. Da, este o problemă de imagine. Eu aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată şi să răspundă inclusiv financiar pentru faptele lor, pentru că nu se mai poate așa”, a declarat acesta, conform Agerpres.

Meciul România – Kosovo, oprit în minutul 18

Partida a fost întreruptă 49 de minute, iar în minutul 17 suporterii au afișat două bannere cu mesajele: „Basarabia e România” și „Kosovo je Srbija”. Acestea, alături de scandări, au forțat arbitrul Willy Delajod să oprească meciul. Echipele au fost chemate la marginea terenului, scandările nu s-au oprit și acesta a decis suspendarea partidei.

După 30 de minute, Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu și Radu Vișan au coborât pe teren pentru a discuta cu oficialii UEFA. O delegație s-a dus din nou la ultrași, moment în care au început să scandeze „Ole, ola, reprezentăm România”, totul în corul de fluierături al întregului stadion.  După 40 de minute de la oprire, echipele au ieșit de la vestiare. A urmat o încălzire și după alte 9 minute s-a reluat partida, conform Gazetei Sporturilor.

VEZI ȘI:

România – Kosovo: Lotul final al preliminariilor EURO 2024 și ce a spus Edi Iordănescu înainte de meci

Handbal feminin: Primul meci din Divizia A a Universității Cluj este contra ACS „Liviu Rebreanu”

Cristi Manea s-a accidentat și va absenta de la partida România – Kosovo

Președintele CNCD după scandalul de la meciul România – Kosovo: “Aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată”

banner