LIVE Ceremonia de absolvire a UMF ”Iuliu Hațieganu” a strâns peste 10.000 de oameni în Sala Polivalentă

0

Ceremonia de absolvire a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” a devenit unul dintre cele mai importante evenimente academice din România. Mai mult de 10.000 de oameni s-au strâns din toate colțurile lumii în Sala Polivalentă din Cluj pentru a-i omagia pe tinerii care și-au finalizat studiile și urmează să profeseze medicina, medicina dentară, farmacia sau celelalte specializări medicale oferite universitatea clujeană.

Ceremonia de absolvire este condusă de rectorul Anca Dana Buzoianu. La eveniment participă și ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila, primarul din Cluj-Napoca, fostul prim-ministru al României, Emil Boc, precum și părinți, bunici, frați, surori, verișori sau prieteni ai absolvenților UMF ”Iuliu Hațieganu”. Universitatea clujeană este cea mai bine cotată instituție de învățământ superior medical din România și se află în elita universităților de medicină din Europa.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” are trei linii de studiu: română, franceză și engleză și are cel mai mare număr de studenți internaționali din Europa. Printre absolvenții UMF ”Iuliu Hațieganu” se află tineri de pe toate continentele. Unii provin din Franța, din Statele Unite ale Americii, din Spania, din Siria, din Egipt, din Republica Moldova, din Spania, din Islanda, din Polonia, din Israel, din Vietnam, din Marea Britanie, din Italia, din Irlanda, din Iran, din Germania, din Grecia, din Cipru, din Iran, din Palestina, din Canada, din Suedia, din Turcia, din Ungaria și din multe alte țări, care sunt reprezentate prin drapelele prezentate în cadrul ceremoniei de absolvire.

Via Cluj TV transmite ceremonia de absolvire pe pagina de Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu”, precum și pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății. Vedeți AICI transmisiunea în direct.

 

banner