LIVE: Dialog între știință și religie, organizat de UBB CORE la Universitatea din Oradea

1

Universitatea din Oradea găzduiește un eveniment științific de marcă organizat de Centrul UBB CORE. Este vorba de conferința ”Dialog între știință și religie”, la care asistă zeci de persoane, din rândurile cercetătorilor științifici, cadrelor didactice și studenților orădeni.

La conferință participă dr. Claudiu Tuțu, preot greco-catolic, reprezentant al Institutului STAR al Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Centrului de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică, prof. univ. dr. Marius Țepelea, preot ortodox și cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Episcop dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, precum și lect. univ. dr. Leonard Artur Horvath, de profesie istoric, cadrul didactic al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și al Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Conferința are un caracter pluridisciplinar, multiconfesional, multietnic și multicultural. În expunerile lor, participanții au arătat legătura dintre știință, filosofie și teologie, care generează o viziune deschisă spre înțelegerea Universului din rațiune și experimentare.

UBB CORE este un centru de orientare în carieră destinat cercetătorilor științifici și a fost creat în urma unei inițiative a cadrelor didactice ale Universității Babeș-Bolyai. Concret, universitatea clujeană a obținut o finanțare europeană prin intermediul PNRR, cu ajutorul căreia a creat Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBBCORE. Acest centru face parte dintr-o rețea națională de opt centre de profil și îi sprijină în carieră și oferă resurse cercetătorilor științifici, precum și cadrelor didactice din universităților din Transilvania, cu precădere celor din Regiunea de Nord-Vest, adică din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Maramureș și Satu Mare. Principalul partener al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în acest proiect este Universitatea din Oradea.

Citiți și:

UBB-CORE organizează dezbaterea „Schimbări Climatice – Perspective Științifice și Economice în secolul XXI”

Mai sunt studenții motivați să facă cercetare în România? Află concluziile unui studiu UBB CORE

Studiu UBB Core despre motivația cercetătorilor din universitățile din Transilvania