Mai puțini copii într-o clasă CREȘTE CALITATEA ACTULUI EDUCAȚIONAL?

0

Vă mai aduceți aminte când erau 45-48 de copii într-o singură clasă sau peste 30 de copii într-o grupă de grădiniță? Din păcate, această realitate nu este prea departe de ceea ce se întâmplă și acum.

La inițiativa sindicatelor din Educație, a fost propusă modificarea Legii Educației, astfel încât să fie doar opt copii la o educatoare la creșă, maximul 17 copii într-o grupă de grădiniță, cel mult 22 de elevi într-o clasă de învățământ primar și 26 la gimnaziu și liceu. Propunerea prevede ca doar în cazuri excepționale numărul maxim să poată suplimenta cu doi copii.

O altă modificare importantă ar fi mărirea numărului consilierilor școlari (de meserie psihologi). În acest moment, în majoritatea cazurilor, un consilier școlar se ocupă de aproximativ 2.000 de copii. Modificarea legislativă ar duce la reducerea la 300-500 de levi de care să se ocupe un singur consilier școlar. Prin această măsură, inițiatorii speră să preîntâmpine și să reducă violența din școli.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar a anunțat că face apel la președintele Klaus Iohannis să promulge

Pe de altă parte, inițiativa prin care cadrelor didactice le era acordat statutul de autoritate publică la școală, cu scopul de a fi mai protejați de actele de violență, a fost contestată la Curtea Constituțională de reprezentanții USR și PNL. Aflați din emisiune care este părerea sindicatelor din Educației cu privire la acest subiect.

 

banner