Marcel Vela anunță relaxare cu surprize după 15 iunie, Nelu Tătaru vede prelungirea stării de alertă

0

Ministru de Interne, Marcel Vela, a anunțat relaxare cu surprize după 15 iunie, în timp de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vede prelungirea stării de alertă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la B1 TV că starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie pentru că încă se înregistrează aproximativ 200 de cazuri zilnice de COVID-19 în România.

”Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri”, a afirmat Nelu Tătaru.

Afirmația vine la puțin timp după ce colegul său de la Ministerul Administrației și Internelor, Marcel Vela, a declarat că „pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. “Oamenii au respectat regulile. Mă bazez pe responsabilitatea oamenilor să nu crească numărul de cazuri. Sper ca din 15 iunie să ne apropiem de normalitate”, a spus Macel Vela.

189 de noi infectați în 24 de ore

Până pe 7 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.479 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1326 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 189 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 144 de pacienți.

banner