Mercedes recheamă în service aproape un milion de maşini din întreaga lume

0

Mercedes-Benz a anunțat că recheamă aproape un milion de mașini mai vechi din întreaga lume din cauza unor posibile probleme cu servofrânele. Modelele din seriile ML, GL (BR 164) și R-Class (BR 251) produse între 2004 și 2015 sunt vizate. Aproximativ 70 de mii dintre acestea sunt în Germania.

Am descoperit că la unele dintre aceste vehicule, funcția servofrânelor ar putea fi afectată de coroziune avansată din zona articulațiilor carcasei”, a precizat Mercedes-Benz într-un comunicat.

Acest lucru ar putea duce la o creștere a forței necesară pentru apăsarea pedalei de frână și/sau la o distanță de oprire potențial crescută, a adăugat compania.

Mercedes-Benz SUA a declarat că nu au existat accidente, răniri sau decese legate de această problemă. Compania a spus că va oferi remorcare gratuită proprietarilor vehiculelor afectate. Dacă este necesară o reparaţie, un dealer Mercedes va ajuta la asigurarea transportului alternativ.

NHTSA a spus că vehiculele care nu prezintă coroziune avansată vor putea continua să fie conduse fără nicio acţiune ulterioară, în timp ce vehiculele cu coroziune avansată vor avea un test suplimentar. Vehiculele care trec testul vor putea fi conduse până la doi ani, dar se vor întoarce apoi pentru o reparaţie suplimentară, în timp ce cele care nu trec testul vor necesita înlocuirea servofrânelor.