Masă rotundă în sprijinul refugiaților ucraineni, cu accent pe combaterea violenței de gen, la Cluj

0

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, și Fundația Sensiblu organizează o masă rotundă pe subiectul prevenirii și combaterii violenței de gen în rândul refugiatelor din Ucraina. Activitatea va reuni experte și experți în domeniu, organizații pentru drepturile femeilor și ale refugiaților/migranților, reprezentanți ai autorităților publice implicate în prevenirea și combaterea violenței bazate pe gen.

Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, joi, 26 octombrie, între orele 10:00-14:00, în clădirea de pe strada Avram Iancu, nr. 13-15.

Scopul acestei întâlniri este de a reflecta asupra contribuțiilor aduse de către autoritățile guvernamentale, organizațiile neguvernamentale și actorii comunitari în sprijinul refugiaților ucraineni.

„Vom pune accent pe accesibilitatea serviciilor de sprijin împotriva VBG pentru refugiați și rolul pe care fiecare dintre noi îl poate juca în calitate de susținător activ al schimbării sociale. Aceasta include adoptarea unei poziții publice și implicarea în activități și evenimente de conștientizare, consolidând astfel mesajul campaniei UNiTE! Invest to Prevent Violence against Women & Girls în cadrul celor 16 Zile de Activism Împotriva Violenței de Gen”, au transmis organizatorii.

Evenimentul face parte din proiectul „Provision of Specialized Support and Services to GBV Survivors” implementat de către Fundația Sensiblu în parteneriat cu UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați. Proiectul are ca scop creșterea gradului de conștientizare a violenței bazate pe gen, prin furnizare de servicii de consiliere refugiatelor relocate în București, Suceava, Cluj-Napoca, Galați, Constanța și Râmnicu Vâlcea.

În Cluj-Napoca, activitățile din proiect au fost gestionare de ADI Zona Metropolitană Cluj, prin echipa Centrului Metropolitan pentru Egalitate de Gen.

VEZI ȘI:

Tânăr ucrainean veteran de război va primi Bursa Familiei Rațiu 2023

Primăria Cluj-Napoca: Se vor scumpi parcările din anul 2024 – Află noile tarife

Vin cardurile cu primele de carieră pentru angajații din Educație – Vezi ce poți face cu ele!

 

banner