Masca devine obligatorie și la Cluj VEZI în ce împrejurări

0

După ce măsura a fost instituită în alte zone ale țării, începând cu data de 8 august 2020, purtarea măștii devine obligatorie și la Cluj. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

„CJSU a decis în această seară că începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura”, a informat prefectul Mircea Abrudean.

Prin urmare, masca de protecție va fi obligatorie la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Purtarea acesteia este impusă între orele 0-24, pe toată durata stării de alertă.

În vederea introducerii obligativității purtării măștii, după consultarea Direcției de Sănătate Publică, se vor identifica și alte spații vizate, urmând să fie comunicate către CJSU până în data de 10 august 2020.

„UAT-urile vor identifica toate spațiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT-urilor”, a precizat Abrudean.

banner