Mihai Farcaș, Expert IT: Există fonduri nerambursabile pentru digitalizarea școlilor

0

Școlile din România pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru digitalizarea școlilor. Este vorba de Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin intermediul PNRR, spune fondatorul Expert IT, Mihai Farcaș.

Școlile care pot beneficia de aceste fonduri sunt cele care s-au înscris în PNRAS, iar acum implementează proiectele propriu-zise. Unele școli vor avea săli de clasă digitalizate, inclusiv cu table inteligente. Altele au câștigat proiecte care presupun dotarea unor laboratoare de informatică, cu rețele mai complexe de calculatoare. Altele au obținut finanțare pentru realizarea unor laboratoare inteligente, cu kit-uri pentru roboți sau imprimante 3D ori scannere portabile și ochelari VR, mai afirmă Mihai Farcaș.

Compania Expert IT a decis să se mobilizeze în sprijinul școlilor care participă la PNRAS, pentru că ar fi o greșeală de neiertat ratarea unor proiecte finanțate cu ajutorul banilor europeni, care pot schimba viitorul copiilor, mai spune Mihai Farcaș, prezent în emisiunea România Via Cluj.