Mihai Silvășan, după a doua înfrângere din marea finală a Ligii Naționale: “Oradea a jucat mai bine, dar nu vom ceda”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși marți, 16 mai, în deplasare, de formația CSM CSU Oradea, scor 93-83, în cel de-al doilea meci al seriei de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, bihorenii au reușit să își apere terenul propriu și să se distanțeze la scorul general de 2-0, însă seria se va muta la Cluj-Napoca, acolo unde campioana României este nevoită să câștige ambele jocuri pentru a mai păstra speranțe reale în ceea ce privește apărarea trofeului cucerit în ultimele două stagiuni. Întreaga cronică a confruntării din Oradea Arena este disponibilă AICI.

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a declarat, la finalul celui de-al doilea duel al actului decisiv, faptul că, din punctul său de vedere, orădenii au avut o evoluție mult mai bună în jocurile disputate în fața propriilor fani, ceea ce îi pune pe elevii săi într-o situație mai puțin confortabilă. Cu toate acestea, tehnicianul a subliniat și că seria se va muta în BT Arena, acolo unde speră ca echipa pe care o pregătește să se ridice la nivelul așteptărilor.

Mihai Silvășan: “Trebuie să ne asigurăm că jucăm un baschet mai bun”

“A fost un meci în care echipa din Oradea a jucat mai bine. Din păcate, nu am reușit să limităm numărul recuperărilor ofensive, s-a văzut dorința lor de a merge la recuperare și au avut 16 astfel de recuperări. Asta este situația, nu suntem într-un moment confortabil. Nu vom ceda, finala se mută pe terenul nostru și trebuie să ne asigurăm că jucăm un baschet mai bun și ne întoarcem la Oradea. […] Mă uit la assist-uri, văd o diferență mare, precum și la aruncările de trei puncte. Procentajele noastre nu sunt senzaționale, fiind chiar mai slabe ca ale lor. Am pierdut la 10 puncte, ceea ce nu se vede diferit din punct de vedere al statisticii. Orădenii au fost mai buni în această seară”, a declarat Mihai Silvășan.

Cele două dueluri care vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sunt programate sâmbătă, 20 mai, de la ora 18:15, respectiv luni, 22 mai, de la ora 19:00. Ulterior, în cazul în care bihorenii nu se vor impune în ambele partide și vor deveni campioni, seria va continua alternativ până la desemnarea câștigătoarei. Mai multe informații pot fi găsite AICI.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT, o nouă înfrângere dramatică în Oradea Arena – campioana este în pericol să piardă titlul național

U-BT, în fața celui de-al doilea meci din marea finală cu CSM Oradea – Silvășan: “Trebuie să facem ajustările necesare”

U-BT debutează în marea finală a Ligii Naționale cu CSM Oradea – Silvășan: “Ne dorim să câștigăm fiecare meci”

banner