Mihai Silvășan, înaintea debutului în EuroCup: “Ne motivează faptul că plecăm cu șansa a doua”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni miercuri, 12 octombrie, în deplasare, formația franceză JL Bourg-en-Bresse, în primul meci din noul sezon al EuroCup, cea de-a doua competiție valorică a baschetului european. Este un meci istoric pentru România, deoarece campionii naționali sunt primii care evoluează în această renumită competiție.

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a vorbit, înaintea duelului din Franța, despre modul în care își pregătește elevii pentru unul dintre cele mai dificile sezoane competiționale și despre ce așteptări are de la jocul acestora în fața unor adversari mult mai bine cotați la nivel internațional.

“Un moment important pentru noi și pentru clubul nostru. Jucăm într-o competiție extrem de puternică, cu siguranță nu vor fi meciuri ușoare. Probabil vom porni, în fiecare meci, cu șansa a doua. […] La fel se va întâmpla și miercuri, însă pe noi ne motivează foarte tare acest aspect. Ne dorim să evoluăm bine, să ne luptăm pentru victorie, posesie după posesie. Eu cred că asta este mentalitatea corectă, aceeași pe care am avut-o și în sezonul precedent din Basketball Champions League. […] Nu este ușor să joci șapte meciuri la rând în deplasare, dar asta este situația. Încercăm să ne ascundem frustrarea pentru faptul că nu putem să călcăm în sala noastră. Vom avea un singur antrenament acolo înaintea meciului cu Cedevita, însă sunt convins că fanii ne vor face din nou să ne simțim ca acasă“, a declarat Mihai Silvășan.

Toate declarațiile făcute de tehnicianului ardelenilor, înaintea deplasării pe terenul baschetbaliștilor de la JL Bourg, pot fi urmărite aici:

Care este sistemul de calificare în playoff-ul EuroCup?

În prima fază a competiției europene, toate cele zece echipe, repartizate, prin tragere la sorți, în fiecare dintre cele două grupe, vor evolua, în dublă manșă, împotriva celorlalți adversari din grupă. Astfel, clujenii vor disputa cel puțin 18 meciuri, doar în grupe. Dintre acestea, nouă vor avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

În urma sezonului regulat, cele mai bine opt clasate echipe din fiecare grupă vor avansa în faza eliminatorie, unde vor disputa un singur meci pentru a accede în etapa următoare. Echipa care a terminat grupa pe o poziție superioară va avea avantajul terenului propriu, în partidele din playoff.

Partida dintre JL Bourg și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 20:30 și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 4. Acest post de televiziune va transmite toate meciurile campioanei României din sezonul 2022/2023 al EuroCup.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui sezon istoric pentru baschetul românesc – ce spune antrenorul Mihai Silvășan?

U-BT Cluj-Napoca învinge FC Argeș Pitești și obține a doua victorie din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca, calificată de pe primul loc în turneul final al Cupei României

banner