U-BT Cluj-Napoca, calificată de pe primul loc în turneul final al Cupei României

0

După ce au fost învinși dramatic, în urma unei reveniri incredibile a formației Dinamo București, și au învins Steaua în următoarea zi a turneului de calificare, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca sunt calificați de pe primul loc al grupei C în Final 8-ul Cupei României. Cu un coșaveraj de +10, elevii lui Mihai Silvășan acced în următoarea fază a competiției naționale, drept urmare a victoriei steliștilor împotriva marii rivale, în ultimul meci al grupei, disputat luni, 3 octombrie, și încheiat cu scorul de 80-73. 

În cazul în care gazda turneului de calificare din Sala Dinamo ar fi învins formația stelistă, aceasta ar fi terminat grupa pe primul loc și ar fi fost calificată în Final 8, iar clujenii ar fi așteptat încheierea tuturor meciurilor din faza inițială a Cupei României pentru a afla dacă vor face parte din cele opt echipe care avansează în etapa următoare.

Totuși, victoria roș-albaștrilor în fața dinamoviștilor o ajută pe campioana României să uite de emoțiile resimțite după eșecul din primul meci al grupei, prin calificarea în turneul final. Dinamo a treminat cu grupa pe ultimul loc și nu a intrat în calcul pentru accederea în Final 8, însă nici Steaua nu a reușit acest lucru, deoarece alte echipe clasate pe poziția secundă a grupelor din care au făcut parte au beneficiat de un coșaveraj mai bun.

Care sunt formațiile calificate până acum în turneul final?

Pe lângă formația antrenată de Mihai Silvășan, alte cinci echipe sunt deja confirmate în Final 8-ul Cupei României. Este vorba de CSM CSU Oradea, FC Argeș Pitești (locul 2, coșaveraj +20), CSO Voluntari, SCM Timișoara, respectiv CS Rapid București. În grupa B a turneului de calificare, din care fac parte SCM U Craiova, Athletic Constanța și Laguna București, încă nu a fost disputată niciuna dintre partide.

În afară de câștigătoarea acestei grupe, singura echipă care mai păstrează speranțe pentru calificarea în Final 8 este CSM Târgu Mureș, cu un coșaveraj de +18. Singurul scenariu în care aceasta nu va avansa în competiție este cel în care echipa care încheie grupa B pe poziția secundă va avea un coșaveraj mai bun.

Gazda turneului final al Cupei României urmează să fie anunțată de reprezentanții Federației Române de Baschet. Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează meciul din cea de-a doua etapă a conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin, pe terenul formației FC Argeș Pitești. Acesta este programat vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca învinge Steaua și este favorită pentru calificarea în turneul final al Cupei României

U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Dinamo după o revenire în ultimul sfert al meciului

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în noul sezon al Ligii Naționale – ce a declarat Silvășan

banner