Misiuni aeriene SMURD: 171 de persoane salvate în primele 6 luni ale anului 2023

0

În primele 6 luni ale anului 2023, piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, au ieșit zilnic la datorie și au efectuat 265 de misiuni operative pentru cetățeni, desfășurate pe întreg teritoriul României. Dintre acestea, 233 de misiuni au constat în intervenții SMURD, piloții unității au transferat de urgență pacienții critici și au acordat asistență medicală de urgență.

Astfel, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, a făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD. Aceștia au transportat la spital 171 de persoane în stare critică. Misiunile de salvare s-au realizat în zonele: Jibou (170 intervenții), Caransebeș (41 intervenții), Brașov (13 intervenții), Mureș (opt intervenții), București (o intervenție).

În cadrul punctelor de operare aeromedicală menționate, personalul aeronavigant al unității a executat un volum de aproximativ 270 de ore de zbor. Misiunile de zbor au fost îndeplinite în deplină securitate aeronautică. Personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat un număr de 624 misiuni aeriene pentru a asigura acest lucru.

Furnizarea operativă a datelor și informațiilor care privesc evoluția condițiilor meteorologice, a contribuit la executarea în condiții de securitate a 732 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av.

În cele ce urmează, personalul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, va acționa cu profesionalism pentru a interveni în misiunile medicale, de ordine și siguranță publică.

de Gabriela Bârtaș

VEZI ȘI:

44 de persoane salvate în aprilie, de către angajații Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca

Peste 130 de misiuni aviatice au fost executate de piloții clujeni în primele trei luni din 2023

Studenții USAMV Cluj-Napoca au învățat cum să acorde primul ajutor – vezi tehnicile prezentate de salvatorii SMURD

 

banner