Mobilierul unui liceu de elită din Cluj-Napoca, donat în Basarabia

2

Mobilierul care a fost utilizat până acum în Colegiul Național ”Emil Racoviță” va ajunge în Basarabia. Piesele de mobilier au devenit disponibile după ce Colegiul Național ”Emil Racoviță” a implementat cu succes un proiect de modernizare finanțat prin PNRR. Conducerea Colegiului a oferit, cu generozitate, acest mobilier pentru o școală din Basarabia.

Mobilierul va servi la mobilarea a aproximativ 20 de săli de clasă din Gimnaziul ”Ion Sârbu” din satul Mașcăuți, raionul Criuleni. Este vorba de o școală bine cotată, care se află într-o comunitate relativ izolată. Cei care călătoresc de la Chișinău spre Mașcăuți trebuie să treacă printr-un punct de control al armatei de ocupație rusești, instalat pe malul basarabean al Nistrului.

Băncile, scaunele, catedrele și tablele de scris au fost donate Asociației Cluj Today, care a organizat acțiunea de donare împreună cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Transilvania, cu Academia Internațională a Sfântului Mauritius și cu Ordinul Transilvan, dar și Asociația Fain Art. Transportul local a fost asigurat de grupul OrtGroup&Proiectura, reprezentat de antreprenorul Ionuț Coman, iar transportul internațional va fi asigurat de compania VOS Logistics, reprezentantă de Dozsá Márton.

La acțiune au luat parte fondatorul Galeriei Cluj Art, Eugen Moț, fostul ministru al Agriculturii, profesorul universitar Adrian Oros, fostul deputat, antreprenorul Viorel Băltărețu, directorul Centrului UBB CORE, fostul secretar de stat, Leonard Horvath, antreprenorul Victor Cebotari, fondatorul Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană ”Caolin”, Ioan Sumedre jr, directorul Muzeului ”Octavian Goga” din Ciucea, Eduard Boboc, fondatorul turneului internațional Romanian Open Squash, antreprenorul Sebastian Baciu, președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, filiala Transilvania, antreprenorul Valentin Lungu, antreprenorul Cătălin Dan, precum și directorul editorial al Via Cluj TV, Claudiu Pădurean. Logistic, acțiunea a fost sprijinită de co-președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei Moldova, care este și vicepreședinte al International Business Society, Aurelia Salicov, și de Florina Gatea, membră în Consiliul Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, filiala Transilvania.

Mobilierul este depozitat temporar în spațiile Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj, de la Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din Secolul XX, puse la dispoziție cu generozitate de pr. Gabriel Manu.

Citiți și:

Opțional de Educație Cinematografică susținut de TIFF la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Principele Nicolae, în vizită la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca