Hai la Dealul viilor Drăgășani – Segarcea, descoperă România via Wens!

1

În acest sfârșit de săptămână, îți propunem o excursie în Oltenia, la viile Drăgășani -Segarcea. Pregătește-te pentru peisaje pitorești, podgorii bogate și pivnițe pline. Începe România via Wens.

Podgoria Drăgași se situează pe terasele malului drept al Oltului. Este atestată documentar din vremea domnitorului Mircea cel Batran. În prezent, Podgoria Drăgași este recunoscută pentru cultivarea a trei soiuri de struguri pentru vin: Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani și Novac. Următorul popas îl vom face la Drăgășani pentru a vedea Muzeul Viei și Vinului. Vom admira clădirea muzeului construita în stil neo-romanesc. Muzeul cuprinde o bogată colecție de instalații tradiționale pentru prelucrarea strugurilor, dar și dovezi ale practicării viticulturii și ale continuității acestei îndeletniciri pe aceste meleaguri.

Continuăm catre Crama AVINCIS, considerată simbolul renașterii vinurilor românesti, sub semnul tradiției și modernității. Din 2011, domeniul și conacul și-a deschis porțile și cuprinde 43 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică.

Mai facem o excursie, la crama Segarcea, unul dintre cele doisprezece domenii date în administrare Casei Regale a Romaniei în 1884, in timpul regelui Carol I, de catre Parlament. Via Domeniului Coroanei se întinde pe 277 de hectare.

Pivnița cramei, situată la o adâncime de 9 metri, asigură o temperatură constantă pe tot parcursul anului, de 12-14 grade, perfecta pentru învechirea vinurilor de calitate. Dacă tot suntem în zonă, hai să explorăm și Craiova. Prima oprire o facem la Muzeul de Artă, o clădire în stil neobaroc. Mandria orașului o reprezinta cele șapte sculpturi originale de Constantin Brâncuși, astfel prima vizita va fi la “atelierul” lui Brancusi, recreat în cadrul muzeului. Facem apoi o scurtă plimbare prin parcul Nicolae Romanescu, unic in Romania, cu un lac de peste 4 hectare, o insula pentru lebede, poduri de lemn peste cursuri de apă și o mică gradină zoologică.

Dupa liniștitoarea plimbare și delicioasele degustări de vinuri, o pornim spre casă. Te invităm să descoperi și alte locuri deoebite din România, pentru că frumusețea lor NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!

Vezi și:

Mica Elveție, Ținutul Secuiesc- Descoperă România via Wens!

Hai în Banatul Montan, prin Cheile Nerei – Descoperă România via Wens!