Muzeul Apei din Florești și-a redeschis porțile pentru vizitatori – vezi programul și facilitățile oferite

0

Muzeul Apei din Florești, comuna aflată în vecinătatea muncipiului Cluj-Napoca, și-a redeschis porțile luni, 20 februarie, după o perioadă în care a trecut printr-un program de reabilitare și de reamenajare. Astfel, vor fi reluate vizitele publicului și, totodată, activitățile din cadrul programului educațional pentru copii și tineri pe teme de protecția surselor de apă și a mediului, potrivit ClujToday.ro.

De asemenea, Compania de Apă Someș S.A. va inaugura, în aceeași locație, trei laboratoare pentru copii, unde vor fi desfășurate, sub îndrumarea personalului companiei, activități aplicate legate de tema apei și a mediului.

Accesul publicului este gratuit și va fi realizat în baza unei solicitări transmise pe adresa de e-mail muzeulapei@casomes.ro sau la numărul de telefon 0374-340.000, interior 1029. La momentul actual, vizitele pot fi efectuate în intervalul orar 08:00-17:00, iar, din luna martie, programul va fi exstins până la ora 19:00.

Care este istoria singurului Muzeu al Apei din România?

La data de 14 octombrie 1992, Compania de Apă Someș S.A., denumită pe atunci Regia Autonomă Judeţeană Apă-Canal Cluj, inaugura primul şi singurul Muzeu al Apei din România. Noul muzeu era unul dintre puținele de acest gen din întreaga lume. Situat în comuna Florești, muzeul a fost amenajat într-un cadru natural deosebit, în clădirea primei stații de pompare de la sursa subterană, pusă în funcțiune în anul 1898.

Din anul 2017, Compania de Apă Someș S.A. prin Muzeul Apei „Leonida Truță”, este co-inițiator și membru fondator al Rețelei Globale a Muzeelor de Apă, asociație internațională de profil, care reunește peste 80 de muzee ale apei de pe cinci continente și care este beneficiară a două rezoluții de sprijin din partea UNESCO.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Expoziția de construcții LEGO revine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – vezi programul de vizitare

Colecționar de seturi de șah, caut spațiu pentru un muzeu al șahului la Cluj!

Compania de Apă Someș aniversează 130 de ani – care este istoria acesteia

banner