Compania de Apă Someș aniversează 130 de ani – care este istoria acesteia

0

Unul dintre cei mai mari operatori din România, Compania de Apă Someș S.A., aniversează 130 de ani de la înființare. La momentul actual, aceasta deservește peste 140 de mii de clienți casnici, insituționali și economici, din opt municipii și orașe, respectiv aproape 300 de localități rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș, printr-o infrastructură care depășește 4000 de kilometri de rețea.

Uzinele de Apă și Canalizare ale orașului Cluj-Napoca au fost înființate în data de 8 noiembrie 1892, atunci când rețeaua de distribuție a apei acoperea aproximativ patru kilometri, iar aceasta deservea 35 de mii de locuitori. De asemenea, acestea aveau 80 de branșamente, 62 de hidranți, 19 cișmele publice, respectiv două căruțe pentru stropitul străzilor.

Infrastructura a fost, de-a lungul celor 130 de ani de existență a companiei, extinsă și modernizată, prin intermediul a cinci programe de finanțare ale Uniunii Europene, a căror valoare totală depășește 650 de milioane de euro, respectiv prin programe cu finanțare de la buget, în principal de la Conslilul Județean Cluj, sau prin surse proprii ale operatorului.

Reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A. le adresează mulțumiri, în primul rând, miilor de angajați, care au lucrat sau lucrează, zi și noapte, în toate tipurile de condiții meteo, dar și tuturor celor care beneficiază de serviciile acesteia.

VEZI ȘI:

Peste 6000 de clujeni vor avea apă potabilă – rețele de apă finalizate în opt localități din județ

Compania de Apă Cluj anunță întreruperea furnizării de apă potabilă – Află în ce localități și care este orarul

Compania de Apă Someș extinde rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca