Muzica neștiută a lumii, în weekend la World Experience Festival

0

Clujenii se vor bucura de muzica neștiută a lumii la World Experience Festival care are loc de joi până duminică la Casino-Centrul de Cultura Urbană din Parcul Central.

Cristina Clima si Octavian Caldarari, membri in echipa de comunicare a festivalului, ne-au povestit la Via Cluj TV mai multe despre eveniment iar emisinea o puteti vedea aici.

Accesul publicului la festival este gratuit.

În timpul festivalului veți avea ocazia de a intra în contact cu peste 25 de culturi și veți cunoaște peste 100 de artiști din întreaga lume, printr-o călătorie muzicală emoționantă și transculturală pe parcursul globului.

Artisti

★ Pape Djiby Ba & Orchestre Afro Suisse (Senegal, Elveția, Franța)
★ Tarabband (Irak/Egipt, Suedia)
★ Moonlight Benjamin (Haiti, Franța)
★ Lela Soto Trio (Spania)
★ JMO (Senegal, Elveția, Israel)
★ Apichat Pakwan (Thailanda, Olanda)
★ Indonesia Baroque (Indonezia)
★ Mohamad Zatari & Michael Acker (Siria, România)
★ Mozayek (Siria)
★ Bălașa Percussion Natural Groove & mulți alții

Un mozaic de stiluri, influențe și ritmuri muzicale din țări precum Senegal, Haiti, Egipt, Cuba, India, Indonezia, Thailanda, Israel, Iran, Siria vine în completarea muzicienilor europeni consacrați din Elveția, Spania, Franța, Suedia și România.

În afară de spectacolele live, artiștii vor organiza și workshopuri muzicale, vor participa la artists talks, vor povesti despre culturile lor și vor aștepta cu nerăbdare întrebări despre țările din care provin.

Stilurile abordate de artisti sunt Groove, Jazz, Funk, Afrobeat, Pop și Rumba, Folk, Flamenco, Blues-Rock, Salsa, Bhangra, percuție orientală. Toate detaliile AICI.

banner