Niciun garaj din Cluj-Napoca nu scapă, toate vor fi demolate – Află când

0

Toate garajele de tablă din Cluj-Napoca vor fi demolate în următorii trei ani, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. În cazul proprietarilor care refuză desființarea garajelor, primăria intervine pentru demolare, pe cale administrativă, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, la la Ziua LIVE.

Până la sfârșitul anului 2021, au fost demolate 3600 de garaje. La sfârșitul anului acesta, numărul total de garaje desființate va ajunge la circa 5600. Estimările arată că încă aproximativ 5000 de garaje au mai rămas de demolat în municipiu.

”Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%. Sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%. În funcție de zonă, este posibil și să rezulte doar numărul fix de locuri de parcare al celor demolate. Crește și numărul de spații verzi. Nu avem gazon, dar avem arbori, care sunt mai eficienți în lupta cu poluarea”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la Ziua LIVE.

Doar nouă proprietari au refuzat desființarea garajelor. În acest caz, a fost necesară intervenția primăriei, pentru demolarea acestora, pe cale administrativă.

Proprietarii care desființează benevol garajele beneficiază cu prioritate de loc de parcare

„Nu avem probleme din acest punct de vedere, pentru că cei care desființează benevol garajele beneficiază cu prioritate de loc de parcare. Oamenii s-au conformat, avem chiar solicitări de demolare din partea cetățenilor. Avem de făcut verificări și în celelaltle zone. Sunt foarte multe terenuri retrocedate de instanță. Sunt care nu vor putea fi desființate, în zona Mănăștur, în Grigorescu. Dacă ar fi să luăm ritmul de demolare de până acum, estimarea ar fi că în trei ani ar trebui finalizată aceasta procedură. În trei ani ar urma să fie desființate toate garajele de tablă din municipiu”, a punctat Tarcea.

VEZI ȘI:

Restricții de circulație pe două străzi din Cluj – vezi unde sunt

Primăria Cluj-Napoca trimite somații de demolare pentru încă 950 de garaje! DE CE nu pot fi oprite demolările

Statuia Sf. Fecioare Maria a “ciumei”, mutată de Primăria Cluj-Napoca – află unde