Noaptea Muzeelor în Cluj-Napoca – vezi ce au pregătit pentru vizitatori

0

Noaptea Muzeelor, evenimentul îndrăgit de clujeni revine din 14 mai. În această ediție, vizitatorii vor avea parte de activități deosebite oferite de muzeele din Cluj. 

În acest an, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, dar și Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea, se pot vizita gratuit.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei are o ofertă diversificată de evenimente și expoziții culturale, speciale pentru Noaptea Muzeelor. Acestea vor avea loc la sediul central al instituției, la Palatul Reduta, între orele 18:00-00:00. Activitățile de aici sunt dedicate istoriei și memoriei locale

Muzeul de Artă își așteaptă publicul cu numeroase expoziții. Pe lângă expoziția permanentă, vizitatorii pot admira exponate din alte patru expoziții, precum “Premiile Crama Oprișor pentru desen contemporan”, care prezintă creații ale tinerilor artiști. ,,Vargha Mihály. Expoziție de sculptură” , această expoziție fiind o cercetare în lumea Maramureșului. De asemenea, “Mapping Frames”, este o expoziție care cuprinde creații ale artiștilor contemporani din centrul de artă Cluj-Napoca.

Muzeul Memorial “Octavian Goga” Ciucea își așteaptă vizitatorii cu expozițiile permanente, dar și cu expoziții temporare. De asemenea, vizitatorii vor avea parte și de activități speciale. În seria expozițiilor temporare regăsim expoziția de artă plastică, fotografie și documente “O.Goga. Ipostaze ale unei personalități”, expoziția de podoabe și partituri “Castelana de la Ciucea”, dar și altele. De asemenea, participanții se pot bucura de momente tradiționale prezentate de Grupul de datini și tradiții ale sătenilor din Comuna Negreni. Tema pe care Muzeul Memorial o are în acest an este “Lecție deschisă”.

De asemenea, pentru prima dată ISU Cluj este inclus în circuitul “Noaptea Muzeelor” iar pompierii clujeni vă invită să participați la o incursiune în trecutul salvatorilor. Între orele 17:00- 24:00, vizitatorii pot să vadă echipamentele folosite în trecut de pompieri împotriva incendiilor. De asemenea, se pot vedea și cele mai moderne mijloace de intervenție în situații de urgență.

VEZI ȘI

Noaptea muzeelor la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – vezi care sunt atracțiile principale

Vezi cum arată noul hub al FAN Courier de la Cluj: pachete pe bandă rulantă

 

banner