Numărul pasagerilor pe aeroporturile românești s-a triplat în 2022

0

Aeroporturile din România au înregistrat un număr de trei milioane de pasageri în primele trei luni din acest an, triplu față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).

După o recuperare grea, în urma restricțiilor de circulație impuse în pandemie, industria transportului aerian întâmpină condiții dificile din cauza scumpirii combustibilului și scăderea puterii de cumpărare a populației.

În ciuda triplării înregistrate în ultimul an, primul trimestru al lui 2019, înainte ca pandemia să afecteze industria, depășește cu 4,6 milioane numărul de pasageri din primul trimestru al lui 2022.

Care este motivul acestei triplări?

Pe lângă creșterea semnificativă a cererilor, ridicarea restricțiilor de călătorie a fost principalul motiv pentru care numărul de pasageri din primul trimestru al lui 2022 l-a depășit pe cel din aceeași perioada din 2021.

Aeroporturile din România care au înregistrat cei mai mulți pasageri au fost: Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, Aeroportul Internațional Maramureș și Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava conform informațiilor centralizate la nivel AACR.

VEZI ȘI:

A ratat un zbor și a devenit pasagerul 1.000.000 pe Aeroportul Internațional Cluj în 2022

David Ciceo: În această vară vom deschide peste 20 de destinații de pe aeroportul clujean