Obezitatea la locul de muncă – ce putem face?

0

Un studiu al cercetătorilor de la Harvard arată că angajații care suferă de obezitate lipsesc mai multe zile de la serviciu din cauza problemelor de sănătate decât angajații normoponderali. În plus, dau un randament mai scăzut la locul de muncă. Dr. Laura Gavrilaș, nutriționist-dietetician, a vorbit la Doctor online despre efectele supraponderalității și obezității asupra sănătății, dar și asupra productivității la locul de muncă. Și ce e mai important: ce pot face angajatorii pentru încurajarea unui stil de viață sănătos.

Dr. Laura Gavrilaș este nutriționist-dietetician, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și președinte al Asociației Dieteticienilor din România.

Ce afli dacă te uiți la emisiune:

  • De ce e importantă citirea cu atenție a etichetelor produse
  • Ce înseamnă programele de educație nutrițională la locul de muncă
  • Care este diferența dintre supraponderalitate și obezitate
  • Care sunt consecințele creșterii nesănătoase în greutate
  • Cum se pot implica angajatorii în menținerea sănătății angajaților
  • Ce soluții există pentru angajații cu muncă de birou

La Cluj a avut loc, la mijlocul lunii noiembrie, prima ediție a conferinței The Dietitian, care a avut în centru problema obezității la locul de muncă, în contextul în care acest fenomen devine unul alarmant atât la nivel mondial, cât și în țara noastră, unde din rândul românilor supraponderali, mai bine de 11% sunt obezi. Evenimentul este organizat de către Asociația Dieteticienilor din România, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România prin Colegiul Teritorial al Dieteticienilor din județul Cluj. 

VEZI ȘI:

Diabetul și obezitatea merg mână în mână – află mai multe despre programul inCerc

banner