Olimpia Cluj s-a calificat în finala turneului preliminar al Grupei 1 din Liga Campionilor

0
Foto: FRF

Universitatea Olimpia Cluj s-a calificat în finala turneului preliminar al Grupa 1 din Liga Campionilor la fotbal feminin, după ce a învins formaţia slovacă Spartak Myjava cu scorul de 6-2 (4-1). Pentru campioana României au înscris Mikhail Johnson (2), Mara Bâtea (20), Tereza Honkova (45+3, autogol), Carmen Marcu (45+4), Natalia Cermakova (79, autogol), Carolina Ţabur (83), respectiv Dominika Kucharcikova (9), Andrea Bogorova (76).

Florentina-Camelia Iancu, intrată în min. 65 la „U” Olimpia, a primit cartonaş roşu în min. 80. În cealaltă semifinală de la Alba Iulia, Ferencvaros Budapesta a fost învinsă de Qiryat Gat (Israel) cu 3-1, la loviturile de departajare, după ce scorul a fost egal atât la finalul celor 90 de minute regulamentare (1-1), cât şi după prelungiri (2-2).

Sâmbătă, la Alba Iulia, Ferencvaros o va înfrunta în finala mică pe Spartak Myjava (11:00), iar „U” Olimpia şi Qiryat Gat vor juca pentru calificarea în runda a doua.

Fotbalul feminin din România, într-o perioadă de popularizare

„În ultimii zece ani, numărul de fotbaliste din România a crescut de la 330 la 66.000. Deși statisticile sunt aparent îmbucurătoare, în realitate, jucătoarele se ciocnesc zi de zi de inegalități în raport cu bărbații, pe care le și văd, le și simt, dar le ignoră cât pot de mult, pentru că vor doar să joace fotbal”, scrie Europa Liberă.

VEZI ȘI:

U-BT pleacă acasă cu trei victorii în cantonamentul din Serbia

Vezi programul etapei a noua din Superligă – Când vor juca “U” Cluj și CFR

Mutări noi la „U” Cluj: Ce jucători vin de la CFR Cluj și Universitatea Craiova

 

 

banner