Ovidiu Nahoi: Avem cea mai controversată Comisie Europeană

0

Noua Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, își va începe activitatea sub semnul controverselor, este de părere redactorul-șef al RFI România, Ovidiu Nahoi. Modul în care Ursula von der Leyen a devenit președinte al Comisiei Europene a stârnit critici, pentru că liderii europeni au modificat regulile jocului în timpul jocului, atunci când au decis să renunțe la sistemul spitzenkandidat și, deci, să blocheze desemnarea ca președinte a lui Manfred Weber.

De asemenea, există numeroși candidați pentru posturile de comisari europeni care ridică semne de întrebare din punctul de vedere al angajamentului lor față de proiectul european, din cel al competenței, dar și din punctul de vedere al integrității. Așa este cazul candidaților desemnați de Franța, de Belgia, de Polonia, de Ungaria, dar și de România. Guvernul de la București a desemnat-o drept candidat pentru postul de comisar european în domeniul Transporturilor pe Rovana Plumb.

Care sunt punctele slabe și la ce fel de surprize ne putem afla în următoarea perioadă în politica europeană putem afla de la jurnalistul Ovidiu Nahoi, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner