Patru străzi din Cluj-Napoca au fost modernizate

0

Au fost finalizate lucrările de modernizare a rețelelor edilitare pe patru străzi din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de străzile: Iuliu Maniu, Parâng, Jupiter și Gârbău.

„Demarate la începutul lunii iunie, lucrările la rețelele de pe cele patru străzi au fost finalizate într-un timp extrem de scurt, aspect îmbucurător pentru cetățenii care locuiesc și tranzitează zonele vizate. În prezent, se lucrează la aducerea străzilor la starea lor inițială. În paralel, am început lucrările pe alte patru artere din municipiu, respectiv pe Republicii, Calea Dorobanților, B-dul 21 Decembrie și Universității” declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

În ceea ce privește străzile Parâng și Gârbău din cartierul Mănăștur, lucrările au presupus înlocuirea a celor 160 de metri de conducte de canalizare. În prezent, constructorii execută racordurile pe strada Parâng, ulterior o să înceapă etapa de refacere a carosabilului.

De asemenea, conducta de distribuție a apei amplasată pe strada Jupiter din cartierul Zorilor, în lungime de 555 metri, a fost reabilitată. Lucrările sunt în etapa finală de asfaltare. Nu în ultimul rând, pe strada Iuliu Maniu din zona centrală a municipiului au fost finalizate lucrările de modernizare a rețelei de canalizare pe o lungime de 440 metri.

Compania de Apă „Someș”, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, continuă lucrările de investiții din fonduri europene care vizează reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe aproximativ 100 de străzi din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

Proiect de extindere și modernizare la Ortopedie Cluj: Un nou compartiment pentru pacienții septici

Diana Morar: GAL-urile reprezintă actori esențiali în modernizarea comunităților locale

banner