Proiect de extindere și modernizare la Ortopedie Cluj: Un nou compartiment pentru pacienții septici

0

Compartimentul pentru pacienți septici este cea mai nouă secție medicală pusă la dispoziția clujenilor și a pacienților din toată țara, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Aceasta are în dotare 12 paturi destinate cazurilor de afecțiuni ortopedice grave. De la începutul anului și până acum, 4.418 pacienți au fost consultați, dintre care mai mult de 3.000 au fost internați. Mai multe detalii, în materialul de mai sus.

Clinica de Ortopedie și Traumatologie Cluj este parte a Spitalului Județean de Urgență Cluj și tratează cazurile grave, cu risc de infecții nozocomiale. Acestea sunt preluate nu doar de la nivelul județului Cluj, ci din toată regiunea de Nord-Vest.

Până acum, au fost renovate saloanele de la demisol, respectiv acoperișul clădirii. Realizarea compartimentului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare și dotarea cu sisteme și instalații specifice. Au fost utilizate fonduri asigurate de autoritățile publice locale și din surse proprii ale spitalului, proiect multianual în valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei.

De asemenea, printr-o investiție de aproximativ 3.000.000 lei, Blocul Operator al clinicii va fi modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație. Banii sunt alocați printr-un proiect destinat combaterii infecțiilor asociate actului medical, aprobat prin PNRR.

Termenul de finalizare este în luna aprilie 2024. Extinderea clinicii cu un corp nou de clădire se află în faza proiectării și a obținerii avizelor, iar termenul de execuție este în octombrie 2023.

VEZI ȘI:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va fi modernizat – Află aici detaliile

Codin Maticiuc organizează un cros la Sports Festival, pentru a renova un spital din Cluj-Napoca

Singura clinică din Transilvania care realizează operații SMILE Pro, pentru pacienții cu miopie și astigmatism

 

banner