Pe cine vede Dan Petrescu favorită la trofeul Cupei Mondiale Qatar 2022 – campionatul a ajuns în fazele eliminatorii

0

Cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial, găzduit în Qatar, a ajuns în fazele eliminatorii. Până în acest moment, echipele calificate în sferturile de finală sunt Țările de Jos, Argentina, Anglia, respectiv Franța. Japonia, Croația, Brazilia, Coreea de Sud, Maroc, Spania, Portugalia și Elveția încă sunt în cursa pentru un loc în următoarea etapă a playoff-ului.

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit, în timpul conferințelor de presă  organizate cu prilejul meciurilor disputate de elevii săi în Superliga, despre cum evaluează, până la momentul respectiv, parcursul Cupei Mondiale și despre ce așteptări are, atât de la formația pe care o vede favorită, cât și de la cele care încă se află în competiția internațională.

Petrescu: “Mi-ar plăcea o finală Argentina – Portugalia, dar nu cred”

“Lui Messi nu îi va fi ușor să cucerească primul său titlul mondial. În sferturi are Olanda, după aia poate o să fie cu Brazilia în semifinală. Eu mi-aș dori mult să fie Messi cu Ronaldo în finală. Ar merita, pentru ce carieră au făcut. […] Pentru mine, Messi rămâne cel mai mare jucător din istoria fotbalului. În opinia mea, a fost mai mare decât Maradona, pentru cariera pe care a avut-o. A jucat la un nivel maxim non-stop. Ronaldo, la fel, trebuie să fie în primii trei, plus profesionalismul lui. Mi-ar plăcea foarte mult o finală Argentina – Portugalia, dar nu cred.

“Favorita a rămas Brazilia, dar îmi doresc ca Anglia să câștige Cupa”

Sincer, nu mă așteptam ca Germania să iasă, era una dintre favoritele mele. A rămas favorita Brazilia, dar îmi doresc, din tot sufletul, ca Anglia să câștige Campionatul Mondial. Oricum, cred că Brazilia va câștiga. […] Elveția sunt foarte puternici, vom avea viață grea cu ei în calficări pentru Euro. Au jucători foarte buni, bănuiam că se vor califica în playoff la ce lot au”, a declarat Dan Petrescu.

Declarațiile tenicianului din Gruia sunt disponibile în materialele de mai jos.

Următorul meci programat în faza optimilor este Japonia – Croația, care va avea loc luni, 5 decembrie, de la ora 17:00, și va fi urmat de Brazilia – Coreea de Sud, de la ora 21:00. Cele opt echipe care vor ajunge în sferturile de finală vor fi cunoscute în ziua următoare, după partidele Maroc – Spania, respectiv Portugalia – Elveția. Campiontaul Mondial din Qatar este televizat, în exclusivitate, de Televiziunea Română.

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după succesul cu Chindia Târgoviște: “Așa se câștigă un campionat, cu apărare bună”

CFR Cluj îi administrează Chindiei Târgoviște prima înfrângere după opt etape în Superliga

CFR Cluj, în fața duelului cu Chindia Târgoviște, echipa neînvinsă de opt etape în Superliga – ce a declarat Dan Petrescu

banner