TIFF 2023 – Publicul tânăr a fost prezent în număr foarte mare la “Pădurea spânzuraților”, film din 1965

0

Producția care a câștigat premiul pentru “cel mai bun regizor” la ediția din 1965 a Festivalului de Film de la Cannes, “Pădurea spânzuraților” (1965), bazată pe clasicul roman scris de Liviu Rebreanu, a fost prezentată în seara zilei de sâmbătă, 10 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2023. Deși este vorba de un film alb-negru, realizat în urmă cu aproape 60 de ani, care nu se mai încadrează standardelor cinematografiei moderne, acesta s-a bucurat de o prezență numeroasă a publicului tânăr, care aproape a umplut sala cinematografului ARTA din Cluj-Napoca. 

De asemenea, înainte ca filmul să ruleze pe ecranul cinematografului, fostul Ministru al Culturii, Corina Șuteu, a ținut o scurtă prelegere despre istoria acestuia și a precizat că o bucură foarte mult faptul că o astfel de producție atrage, după mai bine de jumătate de secol de la lansare, atât de mulți tineri care au ales să își petreacă aproape trei ore dintr-o seară de weekend pentru a urmări o capodoperă a cinematografiei din România.

Totodată, filmul regizat de Liviu Ciulei, care joacă și rolul căpitanului Ottokar Klapka, marchează prima apariție de referință a maestrului Victor Rebengiuc, care interpretează personajul principal al romanului, locotenentul Apostol Bologa. Din distribuție, fac parte și alți mari actori români, precum Ion Caramitru, Toma Caragiu, György Kovács, Gina Patrichi sau Ștefan Ciubotărașu.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

TIFF 2023: Spectatorii vor avea parte de experiențe inedite și ateliere de creație pentru noua generație de cineaști

La TIFF 2023 se vor vedea seriale de Lars von Trier și Xavier Dolan – află ce subiecte abordează

Începe TIFF – 200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați

banner