banner

Persoanele care aterizează de la Barcelona și Madrid intră automat în autoizolare

0

Toți cei care se întorc cu avionul de la Barcelona sau Madrid vor intra automat în autoizolare la domiciliu sau carantină, dacă prezintă simptome de Covid-19, timp de 14 zile, începând cu data de 11 august.

Măsura se impune în urma actualizării publicate de autoritățile române conform căreia Spania va intra din nou pe lista țărilor din zona galbenă.

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități,” precizează autoritățile.

Vizate sunt toate persoanele care vin în România.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat șiau drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020”, explică Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Momentan, aerogara din Cluj operează, în ceea ce privește Spania, zboruri pe aeroporturile din Madrid și Barcelona.

 

banner