Peste 1200 de elevi infectați cu COVID în Cluj, nouă școli închise și peste 380 de clase în online

0

Numărul elevilor infectați cu COVID-19 în județul Cluj a ajuns, în acest moment, la 1231 de cazuri active, potrivit unei statistici făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj. De asemenea, au fost declarați pozitivi și 404 angajați ai școlilor și grădinițelor.

În acest moment, nouă școli din județ au cursurile fizice complet suspedate, din cauză că peste 50% din clase sunt suspendate. De asemenea, sunt 384 de clase care au suspendat cursurile față în față și au trecut online. Cele mai multe într-o singură școală sunt la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca (26 de clase suspendate), Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej (24 de clase) și Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca (cu 23 de clase suspendate).

437 grădinițe, din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică.

Aceeași statistică arată că 79,29% dintre profesorii și ceilalți angajați ai instituțiilor de învățământ din Cluj-Napoca sunt vaccinați împotriva COVID-19.

VEZI ȘI:

Vezi lista medicilor de familie din Cluj unde te poți testa gratuit pentru Covid

Ai Covid și te simți rău? Vezi unde sunt centrele de evaluare a sănătății din Cluj