Peste 160 de elevi din medii defavorizate au primit îndrumare în carieră

0

În cadrul proiectului „EDUPASS – Pașaportul pentru Carieră” inițiat de Fundația Părinți din România, sute de copii din comunități defavorizate au participat până acum la ateliere de inițiere în arta fotografică, ateliere de ciocolată, ateliere de make-up și altele, organizate cu scopul de a-i ajuta să-și descopere și să-și valorifice potențialul pentru un viitor mai bun.

Săptămâna trecută, 160 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan” Turda au
participat la un atelier interactiv de inițiere în arta fotografică, realizat de Ștefan Bartiş și la un atelier de ciocolată realizat împreună cu cofetăria Friandise, coordonat de Veronica Szokoly.

De asemenea, 23 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” au participat la atelierul practic de inițiere în arta fotografică, realizat de Ștefan Bartiş.

Atelierele practice vor continua la această școală, dar și la altele. Peste 330 de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Colegiul Tehnic Turda și Colegiul Agricol Turda participă, până în 14 iunie, la ateliere practice de ciocolată artizanală cu Cofetăria Friandise, ateliere de organizare petreceri cu Magda Bodea de la Ballon Mania și Boom Party, ateliere de make-up cu make-up artistul Gabriela Popescu.

Prin intermediul programului, 600 de elevi vor beneficia de un „permis de orientare în carieră”, oferindu-le oportunitatea practică de a participa la workshopuri și activități din domenii variate.

Obiectivele proiectului includ realizarea a minim 20 de workshopuri practice, aplicarea bateriilor de teste pentru orientare școlară și profesională pentru minim 300 de elevi, realizarea unui ghid de orientare școlară și mentorat pentru 30 de profesori.

Vezi și:

Un nou traseu turistic montan spectaculos va fi inaugurat în curând la Mărișel

Romanian Testing Conference-Experți IT de top din 10 țări vin la Cluj

banner