„Ploaie de stele” fascinantă în această vară – află când poți vedea Perseidele pe cer

0

Perseidele vor putea fi observate foarte bine în perioada 17 iulie – 24 august, însă momentul în care acest eveniment va atinge maximul de vizibilitate va fi în noaptea dintre 12 spre 13 august 2023, scrie Alba24. În noaptea respectivă, frecvența va fi de aproximativ 60 de meteoriți pe oră. Astfel, este recomandat să găsiți un loc cât mai întunecat, departe de lumini stradale sau artificiale, pentru a putea vedea cât mai mulți meteori.

Perseidele reprezintă o ploaie de meteori care se produce în fiecare an în jurul datei de 12-13 august, cu un maxim de activitate în jurul datei de 12 august. Această ploaie de meteori este asociată cu cometa Swift-Tuttle și este una dintre cele mai populare și vizibile ploi de meteori ale anului.

Cometa Swift-Tuttle orbitează în jurul Soarelui și lasă în urmă un nor de particule și praf cosmic. Atunci când Pământul intersectează această orbită în perioada august, particulele cometei intră în atmosfera terestră și ard. Astfel, este creată ceea ce numim meteori sau stele căzătoare.

Acești meteori sunt denumiți Perseide deoarece par să provină din constelația Perseu. Perseidele sunt cunoscute pentru faptul că produc meteori luminoși și spectaculoși, iar în noaptea maximului, se pot vedea mai multe zeci de meteori pe oră într-un loc întunecat și liber de poluare luminoasă.

Acestea pot avea culori variate, de la alb strălucitor până la nuanțe de verde sau albastru, și se mișcă rapid pe cer. Mulți oameni aleg să privească Perseidele, în special în nopțile apropiate de maxim, deoarece oferă o experiență frumoasă și impresionantă.

VEZI ȘI:

Ești din Cluj? Haide și donează sânge la Cluj Arena!

Expo Maraton 2023 continuă cu încă două vernisaje – vizitatorii pot explora spațiul cosmic și habitatul artiștilor

Coldplay vine în România pentru prima oară – Anunțul a fost făcut în timpul unui concert din Amsterdam

 

 

 

banner