Poliția locală, cu ochii pe cei care fac graffiti: Toleranță zero față de vandalism!

0

În cartierul Mănăștur, patru indivizi au fost amendați usturător de către polițiștii locali, trebuie să plătească sancțiuni de zeci de mii de lei. Motivul? Au fost depistați, la sfărșitul săptămânii trecute, în timp ce făceau desene cu graffiti. Pe lângă amendă, aceștia trebuie să curețe pereții inscripționați!

Polițiștii locali din cadrul Secției 4 au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, patru persoane care făceau desene cu graffiti în cartierul Mănăștur. Trei dintre aceștia au inscripționat pereții din parking Minerva, iar o persoană a acționat în zona skatepark din Parcul Rozelor.

Pentru faptele comise, cei patru au primit sancțiuni în valoare de 21.000 lei. În conformitate cu Legea nr. 61/1991, le-au fost confiscate materialele. De asemenea, prin procesul verbal de constatare a contravenției, aceștia trebuie să curețe și să aducă la forma inițială pereții pe care i-au inscripționat.

Menționăm că Primăria Cluj-Napoca oferă artiștilor locali posibilitatea de a-și exprima creativitatea, prin proiectul „Legal Wall – perete legal pentru exersarea artei stradale”. Acesta a presupus amenajarea unui perete cu suprafața de 81 mp, la podul Aurel Vlaicu din cartierul Mărăști. Această zonă poate fi utilizată în baza regulamentului amplasat la locație, cu respect față de ceilalți artiști stradali.

VEZI ȘI:

Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască un culoar de transport în comun din Mănăștur până în Mărăști

A fost semnat contractul pentru Park&Ride-ul de la Aeroportul Cluj – Află valoarea și când este gata

banner