POVESTE de SUCCES: Clujeanul care vinde fotolii de masaj în toată lumea

0

Omul de afaceri clujean Adrian Rus, fondatorul companiei Komoder, și-a spus povestea de excepție la emisiunea Business Cafe moderată de Raul Chiș la Via Cluj TV.

Adrian Rus a fost pasionat de business încă din studenție. În anul 2007, a fondat o societate specializată pe servicii de publicitate şi creaţie. A evoluat rapid iar câțiva ani mai târziu, în 2012, a făcut prima achiziție mai importantă, un container cu fotolii în valoare de 28.000 de dolari. Stocul s-a epuizat rapid iar profitul l-a reinvestit și, cu multă muncă, pricepere și consecvență, a devenit cel mai important jucător pe o nișă pe care o cunoaște acum ca pe propriile buzunare: cea a fotoliilor de masaj. Business-ul s-a internaționalizat și înseamnă acum o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro anual.

Adrian Rus are propriile magazine în România (Cluj, București, Iași și Timișoara) și în Spania, Italia și Bulgaria, cu perspectiva de a deschide în viitorul apropiat puncte de lucru în Ungaria și Italia.

Produse unice

Fotoliu de masaj Komoder
Fotoliu de masaj Komoder

De ce sunt unice produsele lui? Conceptul medical are la bază munca unei echipe specializate pe kinetoterapie. Acea echipă a creat un fotoliu care înlocuiește cu brio serviciile maseurului profesionist atât de utile în cazul persoanelor sedentare, a celor cu probleme de mobilitate sau care, pur și simplu, au nevoie de relaxare în timpul sau după programul de muncă.

Fotoliile vândute de Adrian Rus în toată lumea (inclusiv la Polul Nord) sunt fabricate în China și Japonia. Ele încorporează un software care scanează corpul fiecărei persoane care utilizează acest dispozitiv, iar apoi programul elaborează o schemă de masaj bazată pe tehnicile maseurilor din China și din Japonia.

Mai mult, aceste fotolii oferă inclusiv posibilitatea de a utiliza căldura, pentru relaxarea mușchilor, ori ionii negativi de oxigen, care au un efect benefic asupra corpului uman. Tetiera fotoliilor permite utilizarea de cromoterapie, adică relaxarea cu ajutorul luminii generate de dispozitive de tip LED, ori relaxarea cu ajutorul unor sunete ambientale difuzate de sistemele audio încorporate în aceste fotolii.