Prima licitație pentru metroul clujean

0

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că administrația locală va lansa licitația pentru studiul de prefezabilitate pentru construirea unui metrou. Anunțul a fost făcut azi, la ședința de Consiliu Local. Licitația ar urma să fie lansată în 10 zile.

Linia de metrou ar urma să lege Clujul de Florești și de Apahida și ar urma să decongestioneze traficul din oraș și din zona metropolitană. Realizarea efectivă a liniei de metrou ar urma să dureze 10 – 15 ani. Valoarea estimată a investitției este de 1,7 miliarde de euro, după calculele primarului. În luna aprilie, Emil Boc a declarat că există mai multe firme japoneze interesate de acest proiect.

Pe de altă parte, PSD, care susține proiectul, a calculat că linia de metrou ar urma să coste 600 de milioane de euro. Calculele făcute de Ministerul Transporturilor arată că un kilometru de linie de metrou ar costa 42 de milioane de euro. Ideea metroului este dezbătută în platoul România Via Cluj de consilierul local PNL, Florin Gliga, și de consilierul județean PSD, Viorel Luca, în emisiunea moderată de Claudiu Pădurean.