Prima maşină românească 100% electrică a fost produsă la Cluj

0

Prima mașină românească 100% electrică a fost produsă la Cluj, aceasta are o autonomie de 300 de km. și prinde o viteză de 120 de km pe oră. Prototipul dispune de frână regenerativă și nu are oglinzi laterale, ci un sistem de camere video cu 2 ecrane amplasate în bord.

Partea interesantă este că bordul electronic futurist, care include o consolă centrală cu touch screen de unde se schimbă electronic inclusiv viteza. Prototipul a primit numere de înmatriculare de teste, fiind omologat de RAR, astfel că circulă pe străzile orașului.

Mai mult, bijuteria pe patru roți „made in Cluj nu are chei fizice” nici pentru deschisul portierelor, nici de contact pentru pornirea motorului.

Producătorii își propun ca în doi ani să producă o serie limitată de aproximativ 5 bucăți. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi necesară o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro.

Prototipul, început în urmă cu patru ani, a fost gândit de Newcar4future, un start-up pornit și finanțat de Voicu Oprean, fondator al companiei IT Arobs, împreună cu alți pasionați de inginerie.

banner