Prima săptămână de admitere la UBB – Câți candidați s-au înscris și care e cea mai căutată facultate?

0

Peste 15.470 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele de înscriere în prima săptămână de admitere în anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Totodată, aproape 3.900 de absolvenți de facultate au optat, în aceeași perioadă de timp, pentru studiile de master.

Astfel, numărul dosarelor depuse pentru studiile de licență în sistem de învățământ cu frecvență a ajuns la 13.408, iar cele pentri învățământ la distanță sau cu frecvență redusă sunt în număr de 2067. Numărul dosarelor pentru studiile de master depuse în prima săptămână a admiterii 2023 se ridică la 3.895. La o parte dintre facultățile din cadrul UBB, înscrierile continuă și în această săptămână, atât la licență, cât și la master.

FSEGA are până acum cei mai mulți candidați la nivel licență

Cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 2.831 de dosare pentru studiile de licenţă, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 2.604 de dosare pentru studiile de licenţă, Facultatea de Matematică şi Informatică – 1.696 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – unde au fost depuse 1.677 de dosare de înscriere, respectiv, Facultatea de Drept care a avut 1.159 de candidaţi la studiile de licență.

În ceea ce privește admiterea pentru studiile de master, cele mai căutate specializări au fost, în prima săptămână de înscriere, cele ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (984 de dosare de înscriere depuse), urmate de cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (913 candidați) și ale Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (618 candidați).

VEZI ȘI:

UBB oferă peste 19 000 de locuri la licență, aproape 10 000 la master

Admitere UBB Cluj 2023-2024: NOI programe de licență și master – care sunt cele mai căutate specializări

Admitere UMF Cluj-Napoca: Mai mult de doi candidați pe un loc la Medicină, aproape 100 de locuri neocupate la Farmacie

 

 

 

 

 

banner