Prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer, la Sălicea

0

Proiectul “ȚINE(mă)MINTE!” al Asociației Zi de Bine! dezvoltă trei inițiative cu scopul de a a oferi un sprijin bolnavilor de Alzheimer, dar și aparținătorilor lor. 

În luna mai, asociația, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Societatea Română Alzheimer, filiala Napoca, vor  organiza prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer și pentru aparținătorii acestora. Această tabără este menită să ofere momente de relaxare pacienților care suferă de această boală.

De asemenea, la Centrul Comunitar Județean Cluj se va amenaja o cameră senzorială. Aici, medicii își pot desfășura activitățile care stimulează simțurile pacienților. Această cameră special amenajată va ajuta la dezvoltarea intelectuală a pacienților.

În București va fi creat un grup special pentru aparținători. Cei care participă vor primi informații despre boală de la specialiști, dar vor beneficia și de sprijin psihologic.

Camera senzorială care se va amenaja la Centrul Comunitar Județean Cluj va oferi pacienților stimuli senzoriali vitali care contribuie la reglarea disfuncțiilor la nivelul sensibilității tactile, la îmbunătățirea echilibrului, dar și multe altele.

Tabăra se va desfășura în perioada 23-25 mai, în satul Sălicea și cuprinde următoarele activități

  • Program de training pentru aparținători prin gestionarea comportamentelor problematice ( 8 module: halucinații, idei delirante, rătăcire, refuzul de a se spăla, refuzul de a se îmbrăca, refuzul medicației, comportamente repetitive, întrebări repetitive).
  • Program de stimulare cognitivă și terapie ocupațională pentru bolnavi.
  •  Terapie prin muzică.
  •  Terapie prin dans.
  •  Activități recreative și de socializare

Proiectul “ȚINE(mă)MINTE!” este sprijinit de Grupul E.On România.

VEZI ȘI

Alzheimer Café: grup de sprijin pentru aparținătorii pacienților cu această boală degenerativă

NOUĂ metode prin care poți gestiona stresul

Ce conține legea consumului de canabis în scop medicinal

Noaptea muzeelor la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – vezi care sunt atracțiile principale

Competiții academice și sportive la Agronomiada 2022, la USAMV Cluj – află despre concursul de majorete