Clujenii, în stradă pentru a-i apăra pe magistrați! Blocați Justiția? Blocăm România!

0

Un grup de clujeni au protestat prin blocarea mai multor strazi din centrul orasului, in semn de sustinere fata de magistratii a caror independenta este afectata de OUG 7 adoptata unilateral de Guvern.

Ei au traversat timp de mai multe minute doua strazi pe trecerea de pietoni in zona Podului Elisabeta din parcul Central. In zona a aparut si un echipaj al Politiei Rutiere care a dirijat traficul.

Protestatarii au fost mobilizati de Pagina de Facebook Umbrela Anticoruptie.

Iata mesajul postat pe aceasta pagina:

“Pe fondul ultimelor modificări la Legile Justiției, magistrații au declarat grevă și protestează împotriva distrugerii independenței justiției și împotriva presiunilor politice.

Voci politice deja au ieșit cu amenințări la adresa magistraților, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea și să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiția independentă, statul de drept, democrația, toate astea TREBUIE să caracterizeze România, așa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiția, noi blocăm România.

!!! Atentie! Acesta este un avertisment din partea societății civile! Dacă situația nu se remediază, vom continua și vom crește impactul acțiunilor noastre!!!”, e mesajul postat de Umbrela Anticoruptie.

Protestatarii au purtat pe braț o banderolă albă ce semnifică greva japoneză anunțată și solidaritatea față de magistrați.

banner