RESTRICȚII: Românii nu mai pot obține pașapoarte decât dacă pot demonstra necesitatea unor călătorii

0
Cozile la Pasapoarte devin istorie peste noapte

Românii nu mai pot obține pașapoarte decât dacă pot demonstra necesitatea unor călătorii, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus.

Cozile la Pasapoarte devin istorie peste noapte

La nivelul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line, informează MAI.

MAI recomandă cetățenilor ca anterior efectuării programării on-line să transmită la căsuța de e-mail corespunzătoare serviciului public comunitar de pașapoarte documentele din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, în vederea validării acestora.

Programările on-line sunt efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

De asemenea, transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/ părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la liberă circulație în străinătate/istoric pașapoarte/ scutire taxe vamale, precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare, se va face exclusiv prin corespondență poștală sau electronică, numai pentru persoanele care prezintă documente care justifică urgența solicitării.

banner