România, printre primele zece țări europene la caiac slalom

0

Sportivii români, printre primii cei mai buni 10 atleți din Europa la caiac slalom. Lotul României, antrenat de Ionuț Stancovici, a fost format din șase sportivi, cu toții legitimați la clubul Caiac SMile, din Satu Mare.

România se clasează printre primele zece națiuni europene la caiac slalom, după Cupa Europeană la Caiac Slalom care a avut loc în acest weekend la Roudnice, în Cehia. Matteo Olar s-a clasat pe locul al șaselea la proba de canoe și pe locul al șaptelea în concursul de caiac. Patrick Cozma s-a calificat în finalele probelor de caiac și de canoe și a încheiat competiția pe locul 20.

”Întotdeauna ne reprezentăm țara cu mândrie, indiferent de competiția la care participăm. Fiecare concurs e o oportunitate pentru noi de a deveni mai buni. Sportivii noștri știu să transmită aceste valori de disciplină și empatie atât în cadrul competițiilor,
cât și în afara traseului. Ei sunt cu mine și în proiectele sociale pe care le derulăm. Ei sunt viitorul sportului și mă mândresc că le sunt antrenor. Mulțumim Federației Române de Kaiac-Canoe pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, de fiecare dată.” susține Ionuț Stancovici, antrenorul lotului României de caiac slalom.

Competiția de Caiac simplu masculin a fost câștigată de A. Semerad, din Cehia. Pe
locurile doi și trei s-au clasat concurenții din Austria și Germania.

Ionuț Stancovici, ”antrenorul de fericire”

Caiacist, arbitru european și mondial, Ionuț Stancovici, supranumit şi „antrenorul de
fericire”, afirmă că sportul reprezintă o terapie atât fizică, cât și psihică. Această credință
a lui l-a determinat să își îndrepte acțiunile și atenția către persoane cu dizabilități și copii proveniți din medii defavorizate, cu dorința de a le transmite dragostea pentru sport
și de a-i ajuta să se integreze în societate prin sport.

Pe lângă proiectele sociale, el a pus bazele unui club sportiv care reprezintă România la
sportul olimpic de caiac slalom.

VEZI ȘI:

Cluj-Napoca: Sport pentru persoane cu dizabilități și copii din centre de plasament, în cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”

Jocurile Europene de la Cracovia au avut un român în comitetul de organizare – află ce loc a luat România

Sute de clujeni au vâslit pentru ca persoanele cu dizabilități să poată desfășura activități pe lacul Gheorgheni

banner