Jocurile Europene de la Cracovia au avut un român în comitetul de organizare – află ce loc a luat România

0

De Gabriela Bârtaș

Sătmăreanul Ionuț Stancovici, arbitru european și internațional de caiac, este singurul român care a făcut parte din comitetul de organizare a probei de caiac slalom de la Jocurile Europene de la Cracovia, încheiate duminică.

La ediția Jocurilor Europene de anul acesta, au participat 7000 de sportivi din 49 de țări. Delegația României a adunat 150 de sportivi, care au participat la 18 discipline. În clasamentul celei de-a treia ediție a Jocurilor Europene, România s-a poziționat pe locul 15 și a adus acasă 17 medalii (șase de aur, șase de argint și cinci de bronz).

Disciplina caiac slalom este inclusă pentru prima dată la Jocurile Europene, iar sătmăreanul este bucuros să facă parte din organizarea jocurilor. Competiția nu a fost lipsită de emoții: Ionuț Stancovici a primit de la un atlet ucrainian insigna sa de pe piept. “Ei știu că le suntem alături”, spune românul pe rețelele de socializare.

”Este o deosebită onoare pentru mine să fac parte din comitetul de organizare a
acestei probe, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată în programul Jocurilor
Europene”, mai spune Ionuț Stancovici, arbitru caiac slalom și președintele Caiac SMile.

Ionuț Stancovici, supranumit şi „antrenorul de fericire”, originar din Satu Mare, este caiacist de peste 15 ani. Acesta a lăsat în urmă o carieră în finanțe pentru a se concentra pe sport. Este fondatorul și președintele Asociației Caiac SMile, a inițiat proiectele “Kayaking with disabilities” și “Skiing with disabilities”. Proiectele asociației sunt în folosul persoanelor cu dizabilități, care se pot bucura de activități într-un mediu pozitiv. 

VEZI ȘI:

Tabăra de schi adaptat pentru persoanele cu dizabilități ajunge în Cluj – află cum te poți înscrie

Nevăzătorii pot vâsli singuri pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, ghidați de sunete

Persoanele cu dizabilități vor putea practica paracanoe, pe lacurile din România

banner