Sănătatea poate accesa 3,4 mld de euro dar nimeni n-a văzut, de exemplu, ce proiecte se pregătesc la Cluj INVITAT deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu

1

Sănătatea poate accesa 3,4 mld de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), însă dacă ne uităm spre fiecare județ în parte nu știm dacă există o centralizare a problemelor spitalelor și mai ales dacă există capacitatea de a scrie proiecte pentru accesarea acestor fonduri. Aceasta este una dintre concluziile deputatului PSD de Cluj, Patriciu Achimaș-Cadariu, prezent marți în emisiunea lui Raul Chiș de la Via Cluj TV.

Infrastructura inadecvată și învechită, gradul de accesibilitate redus al populației la servicii medicale, în special a celei din mediul rural, dotarea insuficientă cu echipamente medicale departe de evoluția tehnologiei medicale. Sunt probleme majore iar acum există o speranță că că va exista și finanțarea pentru rezolvarea lor.

Dar cine centralizează problemele specifice fiecărui județ și mai ales cine va scrie proiectele?

“Mi-ar plăcea și mie să știu. S-au făcut interpelări, toate s-au izbit de un zid. S-a solicitat ca planul să vină în Parlament, să fie văzut, dezbătut. E un plan din care nu știu cu ce ne vom alege pentru că acest buget trebuie executat până în 2026”, a afirmat la Via Cluj TV Patriciu Achimaș-Cadariu.

Mai multre detalii despre prioritățile din sănătate și cum vede fostul ministru Patriciu Achimaș-Cadariu scandalul provocat de demiterea lui Vlad Voiculescu în emisiune.

banner