Cât de mult ne ajută noile tehnologii la învățare

0

Noile tehnologii au devenit parte integrantă a procesului educațional. Laptopurile, tabletele, telefoanele inteligente și alte dispozitive sunt folosite pentru a citi, pentru a studia, pentru a crea, pentru a organiza teleconferințe, dar și pentru a învăța prin joacă.

Acest proces este unul normal, pentru că specia umană este Homo ludens, spune profesorul Călin Felezeu, prodecan al Facultății de Psihologie și Științe Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai. El atrage însă atenția că trebuie să existe un echilibru în domeniul învățării și că noile dispozitive multimedia nu pot înlocui nicidecum cărțile clasice, și obiceiul cititului de pe hârtie.

Profesorul Călin Felezeu afirmă că există încă un foarte mare potențial de creștere pe piața cărții, în condițiile în care valoarea pieței românești de carte este de opt ori mai mică decât cea din Ungaria, o țară care are jumătate din populația României.

Cum putem îmbina eficient cititul de cărți tipărite, cititul de cărți pe kindle sau pe alte dispozitive electronice și jocurile educaționale? La această întrebare încă răspunsul se lasă așteptat. Însă este clar că tehnologia ne ajută, spune profesorul Călin Felezeu, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner