Schimbări în învățământul preuniversitar- vezi ce a decis Ministrul Educației

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că începând din toamnă, structura anului școlar se va modifica. Astfel, se renunță la tezele și la mediile semestriale. 

O altă modificare a structurii anului școlar viitor este aceea că, elevii vor avea o singură medie generală încheiată la sfârșitul anului școlar. “Structura anului școlar este deja cunoscută, a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Modificarea esențială, deja agreată este că se renunță la mediile semestriale. Se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale. Va fi necesară o singură medie generală la sfârșitul anului școlar. S-a agreat că minimul de note este N+3, unde N este numărul de ore pe săptămâna.” a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației propune un program în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, pe o durată de cinci an. “Masă sănătoasă în școli“ este un program integrat național ce are ca scop reducerea abandonului școlar.

“A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie. Sunt 30 de județe care au decis că vacanța să fie în ultima săptămână, sunt 10 care au decis că vacanța să fie în a treia săptămână, iar două (București și Suceava) au decis că vacanța să fie in a două săptămână din februarie”, a mai adăugat Ministrul Educației.

VEZI ȘI

Structura anului școlar va fi modificată – semestrele vor dispărea

Inspectorul școlar general: Nu puneți presiune excesivă pe copiii de a VIII-a, pentru că au alocat un număr suficient de locuri