Senatul a modificat ordonanța care bloca concursurile de angajare, inclusiv titularizarea

0
Articolul din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ a fost modificat în Senat.
Modificarea apare în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Amendamentul nou prevede:

“Alineatul (3) al articolului 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

“(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia
celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”.

Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, și-a exprimat îngrijorarea față de suspendarea concursurilor pentru posturile din Educație. Urmăriți declarațiile făcute la România via Cluj.


banner